Auto huren Alicante

Veel mensen die naar Alicante Airport vliegen huren bij aankomst een auto om de omgeving te gaan verkennen. En dat is best begrijpelijk, want een auto maakt je onafhankelijk en vrij om te gaan waar en wanneer je wilt. Het is ook nog eens relatief goedkoop. Doordat er zoveel maatschappijen zijn die auto’s verhuren is de concurrentie groot. En hier kun je zeker je voordeel mee doen. Wij geven je de beste tips om snel, goed en goedkoop een auto te huren op de luchthaven.

Tip 1: Kies een maatschappij met een goede reputatie

Er zijn bekende en minder bekende verhuurmaatschappijen op de luchthaven. Over het algemeen kun je beter kiezen voor een goed internationaal bekend autoverhuurbedrijf zoals  Avis, Europcar, Hertz, Sixt en Goldcar. De huur van auto’s bij deze bedrijven zijn weliswaar iets duurder dan de kleinere lokale bedrijven, ze zijn wel veel betrouwbaarder. De kwaliteit van de auto’s is beter en men is duidelijk over de voorwaarden. Ook zijn de wachttijden voor een auto bij één van deze bedrijven minder lang. Je vindt de balies van deze verhuurbedrijven aan de rechterzijde van de grote aankomsthal.

Tip 2: Lees beoordelingen van andere gebruikers

Zijn de bekende autoverhuurbedrijven toch te duur voor je? Dan doe je er goed aan om eens op internet rond te neuzen. Van de meeste verhuurbedrijven kun je wel recensies vinden. Zorg ook dat je weet wat de voorwaarden zijn die gelden bij deze bedrijven. Je wilt niet achteraf geconfronteerd worden met vervelende en dure addertjes onder het gras. Sommige bedrijven willen bijvoorbeeld dat je de auto volgetankt terugbrengt. Door dit soort onverwachte regels kun je toch nog flink wat meer geld kwijt zijn dat je eigenlijk wilde. Dus lees beoordelingen van andere gebruikers en let op de kleine lettertjes op het huurcontract.

Tip 3: Reserveer van tevoren online

Als je op het vliegveld aankomt wil je liever niet lang in de rij hoeven staan bij een balie. Om de wachtrijen -en tijden te omzeilen is het altijd een goed idee om voor je reis alvast online een auto te reserveren. Er zijn verschillende aanbieders waarbij je dit kunt doen. Deze aanbieders werken samen met alle autoverhuurbedrijven op de luchthaven en je kunt dus het bedrijf van jouw voorkeur selecteren. De goedkope bedrijven staan altijd bovenaan in de resultatenlijst. Ze zijn echter niet altijd betrouwbaar en uiteindelijk ook niet altijd zo voordelig als ze op het eerste gezicht lijken. Kies liever voor een internationaal bedrijf wat goed bekend staat. Wil je goedkoper huren? Lees dan de recensies en zorg dat je weet wat de gestelde voorwaarden zijn.

Tip 4: Zorg dat je goed weet welke regels er zijn omtrent auto huren Alicante

Een auto huren in het buitenland is vaak wat riskanter dan wanneer je dit doet in eigen land. Als buitenlander ben je nu eenmaal wat kwetsbaarder en de kans dat je opgelicht wordt is altijd aanwezig. Zorg dus dat je op de hoogte bent van de internationale regels rond autoverhuur. Informatie hierover kun je vinden op de website van de ANWB.