Ibiza geografie en geschiedenis

Ibiza is een Spaans eiland dat behoord tot de Balearen. Dit is een groep eilanden ten oosten van het Spaanse vasteland. De oppervlakte van het eiland is ongeveer 575 vierkante meter. Het landschap is afwisselend vlak en heuvelachtig. Het hoogste punt is 475 meter, dit is de top van de berg Sa Talaiassa. Het eiland heeft een Middellands Zeeklimaat met warme zomers en milde winters.

Ibiza kent een lange historie van verschillende overheersers totdat het na de val van Franco in 1975 autonoom werd. Sinds 1999 staat Ibiza-stad op de werelderfgoedlijst van Spanje. Tevens is Ibiza-stad de hoofdstad van het eiland.

Hippie en Dance

Tegenwoordig staat Ibiza vooral bekend bij toeristen om het nachtleven. Dit begon in de jaren zestig toen veel hippies naar het eiland trokken en gemeenschappen stichtten. Men kon er dansen, zingen, eten en wiet roken naar hartenlust. Pas later verschoof het zwaartepunt van de hippiecultuur naar dancemuziek. Tegenwoordig staat Ibiza vooral bekend om de dancefeesten en bekende Dj’s die er optreden.

Veel mensen komen er ook voor een strandvakantie. De hippiecultuur is echter nooit verdwenen. Er zijn een aantal hippiemarkten te vinden op het eiland. Hier wisselen authentieke en kunstzinnige producten zich af met importproducten uit Thailand en China. Dit weergeeft hoe het eiland steeds commerciëler is geworden en sterk gericht is op de toeristenbranche.

Bereikbaarheid

Aeropuerto de Ibiza is het enige vliegveld op het eiland. Vanaf vliegveld Ibiza zijn er bussen die je naar je eindbestemming kunnen brengen. Het eiland lijkt twee gezichten te hebben. Bij de populaire strandgebieden zijn talloze resorts en hotels uit de grond gerezen, terwijl er ook lokale en niet-commerciële delen zijn. Door de grillige bustijden en beperkte mogelijkheden voor het openbaar vervoer is de auto het meest gebruikte vervoersmiddel.

Bij aankomst op het vliegveld kun je bij Autoverhuur Ibiza een auto huren. Naast het kleine vliegveld zijn er ook veel veerverbindingen met Barcelona, Majorca, Dénja en Valencia. Vooral in de zomermaanden komt alles tot leven op Ibiza.