Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport

Hét internationale vliegveld van Spanje is gelegen in Madrid, de hoofdstad van het land. Het werd in 1931 geopend en heet tegenwoordig Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport. Adolfo Suárez was de eerste premier van de Spaanse democratie, het vliegveld is als eerbetoon naar hem vernoemd. Barajas komt van het stadsdeel waar het vliegveld ligt, iets meer dan tien kilometer van de binnenstad van Madrid.

Net zoals KLM de nationale vliegmaatschappij van Nederland is en als thuisbasis Schiphol gebruikt, is Iberia de nationale Spaanse vliegvaartmaatschappij en is het gestationeerd op Barajas Airport.

Ontdek het vliegveld: diensten en faciliteiten

Madrid staat erom bekend een zeer cultureel en kunstzinnig centrum te zijn. Om naast commerciële groei ook culturele groei te ondersteunen heeft het internationale vliegveld van Madrid een aantal culturele projecten lopen. Door de verschillende tijdelijke exposities en permanente kunststukken in verschillende Terminals heeft het vliegveld zich onlosmakelijk aan de stad Madrid verbonden.

Daarnaast huist het vliegveld een groot aantal eet- en shopgelegenheden om de reiziger een optimale ervaring te bieden. Natuurlijk ontbreken hier de nodige VIP Lounges en opfris- en slaapvoorzieningen niet. Je kunt er eindeloos ronddwalen en je vermaken terwijl je op je vlucht wacht.

Vertrek en aankomst

Ondanks dat Barajas Airport tot één van de grootsten van Europa behoord, loopt het achter in een aantal praktische ontwikkelingen. Dit betreft bijvoorbeeld het zeer beperkte aantal bestemmingen in Azië. Een ander voorbeeld is het relatief lage aantal directe vluchten richting Noord-Amerika. Alhoewel de vertrek- en aankomsthallen van Vliegveld Madrid altijd druk bevolkt zijn, is sinds 2006 met de opening van Terminal T4 de overbelasting weggenomen.

De prijzen van vliegtickets voor Schiphol-Madrid zijn deze zeer schappelijk, al vanaf 100 euro kan je retour een stedentrip naar Madrid maken. De aankomst- en vertrektijden zijn gevarieerd en worden duurder naarmate je de meest populaire tijden kiest.