Je bekijkt nu Tips voor vliegen met (jonge) kinderen 

Tips voor vliegen met (jonge) kinderen 

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Vliegtips

Kinderen krijgen betekent natuurlijk niet dat je nooit meer kunt reizen. Als echte reisliefhebber hoef je jouw hobby echt niet op te geven. Als kinderen dit van jongs af aan mee zullen krijgen, zullen ze prima meedeinen op het afwijkende ritme. Toch kan die allereerste keer vliegen met een jong kind best spannend zijn. Want wat kun je verwachten van de reis? Wat als hij de hele tijd huilt? Niet te vermaken is en daardoor een enorme scène schopt? Je kunt je enorm druk maken over wat er gaat komen, maar het is beter om gewoon de juiste voorbereidingen te treffen. Helemaal zeker weten hoe hij gaat reageren doe je nooit, maar het geeft wel rust om te weten dat je alles hebt gedaan om de reis zo comfortabel mogelijk te maken. 

Tips voor vliegen met (jonge) kinderen 

Kies de juiste bestemming 

Curaçao met kinderen kan fantastisch zijn. Er is genoeg te doen op het eiland om je weken te vermaken. Helaas is de vliegreis wel erg lang. Daarom is dit een geschikte keuze wanneer je met een jonge baby reist die nog veel slaapt of wanneer de kinderen al ietsje ouder zijn, zodat je ze de dingen kunt uitleggen. 

De bestemming is van essentieel belang. Hierbij moet je voor ogen houden dat het meestal gemakkelijker is om met een baby te reizen dan met een peuter. Terwijl een kleuter ook weer een stuk makkelijker is. Pas hier de reisafstand op aan. 

Maak je je zorgen of je peuter een lange vliegreis wel trekt? Dan is het boeken van een kinderhotel in Mallorca bijvoorbeeld een prima optie. Dit is een relatief klein stuk vliegen, je komt toch in een compleet andere omgeving en het eiland is ook nog eens helemaal ingericht op (jonge) kinderen. 

Maak je niet teveel zorgen 

Sommige ouders hebben weken slapeloze nachten omdat ze zich zo druk maken over hoe hun kind het tijdens de vliegreis gaat doen. Wat als hij de hele tijd huilt en iedereen er last van heeft? 

Bedenk dan goed dat bijna iedereen die in het vliegtuig zit, wel een zelfde soort ervaring heeft gehad. Je kunt het gedrag van een kind niet voorspellen. De meeste mensen zullen het alleen maar heel erg voor jou vinden of willen zelfs graag helpen. Accepteer dus dat het niet altijd gaat zoals jij het wilt en maak je niet druk om wat anderen mogelijk zouden kunnen vinden. 

Bovendien lijdt men meestal het meest van het lijden dat hij vreest. Grote kans dat het dus enorm meevalt. 

Tips voor vliegen met (jonge) kinderen 

Ga af en toe lopen 

De meeste kinderen vinden het niet fijn om de hele tijd te zitten. Zelfs een baby zal de hele tijd in dezelfde omgeving zijn niet altijd even prettig vinden. Natuurlijk kan je niet heel ver in een vliegtuig, maar het is helemaal prima als je op een veilig moment in de vlucht een stukje gaat wandelen. Dat zorgt voor afleiding.